Degustuojame

Iki rugsėjo 18 dienos krautuvėlėje kasdien degustuojame karvės pieno sūrį Couer de Neufchatel (Nešatelis), rieb. 45%

Seniausias prancūziškas sūris. Jo istorija siekia ne šimtus, o tūkstančius metų. Pradėtas gaminti Neufchâtel-en-Bray vietovėje, viršutinėje Normandijoje X a.

Legenda teigia, jog šio sūrio forma atsirado dar viduramžiuose, kai šimtamečio karo metu (XIV-XV a.) kaimo merginos, įsimylėjusios britų karininkus, jiems gamindavo ir dovanodavo širdies formos sūrius.

Sūris švelnus, primena Brie ar Camembert, padengtas pūkuota, valgoma žievele. Riebus, tirpstantis burnoje. Jaučiamas riešutų paskonis.

Kviečiame užsukti paragauti Nešatelio GERO STALO krautuvėlėje, Jotvingių g. 7A, ALytus

Gero stalo!

Jūsų maisto ir gurmaniškų gėrybių parduotuvė

Šioje svetainėje naudojame slapukus, kurie pagerina ir Jums pritaiko svetainės funkcijas bei padeda analizuoti srautą. Plačiau apie slapukų naudojimą:  Privatumo politika