Aprašymas
Sudedamosios dalys: Aukščiausios kokybės pirmo spaudimo ypač tyras alyvuogių aliejus, išgautas tiesiogiai iš alyvuogių mechaniniu būdu.
Maistinė vertė (Piqual):100 ml: energetinė vertė: 823,5 Kcal/ 3385,5 kJ, riebalų 91,5g, iš kurių: sočiųjų riebalų rūgščių 14 g, mononesočiųjų riebalų rūgščių 73,8 g, polinesočiųjų riebalų rūgščių 3,7 g, angliavandenių 0 g, iš kurių cukrų – 0 g, baltymų – 0 g, druskos – 0 g.
Maistinė vertė (Arbequina):100 ml: energetinė vertė: 823,5 Kcal/ 3385,5 kJ, riebalų 91,5g, iš kurių: sočiųjų riebalų rūgščių 15,9 g, mononesočiųjų riebalų rūgščių 66,1 g, polinesočiųjų riebalų rūgščių 9,5 g, angliavandenių 0 g, iš kurių cukrų – 0 g, baltymų – 0 g, druskos – 0 g.
Rūgštingumas 0,11%
Alyvuogių aliejaus rūgštingumas yra svarbus kokybės rodiklis, kuris parodo, kiek laisvųjų riebalų rūgščių yra aliejuje. Rūgštingumas išreiškiamas oleino rūgšties procentu. Jis atspindi, kiek alyvuogės buvo pažeistos per derliaus nuėmimą ar perdirbimą, nes aukštos kokybės alyvuogių aliejus turi žemą rūgštingumo lygį. „Extra Virgin” alyvuogių aliejaus rūgštingumas turi būti ne didesnis kaip 0,8%. Jei rūgštingumas viršija šią ribą, aliejus negali būti aukštos kokybės, jis turės mažiau malonų skonį ir kvapą. Rūgštingumas kyla dėl fermentacijos procesų, kurie vyksta, kai alyvuogės yra pažeistos, ilgai saugomos prieš spaudžiant ar netinkamai laikomos. Todėl žemas rūgštingumo lygis rodo, kad aliejus buvo pagamintas iš šviežių, sveikų alyvuogių, o jo perdirbimas vyko optimaliai, išlaikant geriausias skonio ir maistines savybes.
Polifenolių kiekis Piqual 466 mg/kg; Arbequina 317 mg/kg
Polifenoliai – tai stiprūs antioksidantai, nepaprastai naudingi žmogaus sveikatai.
Polifenolių kiekis labai svarbus rodiklis, bylojantis apie alyvuogių aliejaus kokybę. Ypač tyras alyvuogių aliejus turi apie 100 – 600mg/kg, Nekokybiškuose alyvuogių aliejuose polifenolių labai mažai, tik apie 100mg/kg.